Lesmateriaal

Met het materiaal dat Sanquin in samenwerking met andere instellingen heeft ontwikkeld leer je alles over de geschiedenis van bloed, de samenstelling van bloed, de verschillende bloedgroepen, bloedtransfusie en het werk van de bloedbank.

Er zijn verschillende lespakketten ontwikkeld speciaal voor scholieren van het basisonderwijs en voortgezet onderwijs.

Basisonderwijs

Speciaal voor leerlingen van het basisonderwijs is er de website 'Ik van binnen'. Hier is het mogelijk om de wereld van bloed, bloedgroepen, bloedtransfusies en de geschiedenis van bloed te ontdekken.

'Ik van binnen' - Spel

Kijk op www.ikvanbinnen.nl en je wordt meegenomen in de wereld van bloed. Je vindt hier een spel waar je kunt kiezen over welk onderwerp jij meer wilt weten. Deze onderwerpen zijn onder andere:

- Een bloedstollende geschiedenis
- Bloedsomloop voor dummies
- Het zit in je bloed
- Wat gebeurt er in de bloedbank?
- Waar wordt bloed voor gebruikt?

Tijdens het spel leer je alles over de geschiedenis van bloed, de samenstelling van bloed, de verschillende bloedgroepen, bloedtransfusie en het werk van de bloedbank.

Bronnenbank

Op de website is er ook een uitgebreide bronnenbank aanwezig met feiten en weetjes. Bijvoorbeeld over:

- De enige echte vampier heeft geen tanden
- Twee emmertjes bloed halen
- Wat is jouw bloedgroep?
- Je kan direct je kennis testen als je de quiz speelt.

Voortgezet onderwijs

Voor scholieren in het voortgezet onderwijs heeft Sanquin Bloedvoorziening in samenwerking met De Praktijk het lespakket 'Bloed en Afweer' ontwikkeld.

Practicummateriaal

Wij bieden ook een practicumset bloedgroepbepalingen aan. Dit practicum past bij het lesmateriaal ‘Bloed en afweer’ voor HAVO, VWO en VMBO. 

Meer informatie over het bloedgroepenpracticum.

Sanquin.nl cookie-instellingen

Deze website maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren en het gebruiksgemak te vergroten. Sanquin neemt de bescherming van jouw privacy zeer serieus. Daarom verzamelen we op onze site alleen anonieme gegevens, tenzij jij ons toestemming geeft om ook andere gegevens te verzamelen. Geef hieronder jouw persoonlijke voorkeuren aan.

Functioneel

Marketing

Advertentietracking