Juridische structuur en beleidsplan

Sanquin heeft per 1 januari 2017 een nieuwe juridische structuur. Dit maakt de activiteiten van Sanquin meer inzichtelijk en brengt een risicoscheiding aan tussen de taakuitoefening in de publieke sfeer en de taakuitoefening in de commerciële omgeving.

Onder Stichting Sanquin vallen de onderdelen gericht op de publieke sfeer: de Bloedbank, de divisie Research & LabServices en de Concernstaf en diensten. De taken die we in een commerciële omgeving uitoefenen zijn ondergebracht in een Holding, die weer in eigendom is van de Stichting: Sanquin Plasma Products BV (SPP), Reagents BV, Diagnostiek BV, Sanquinnovate BV, Plasma Industries Belgium cvba (PIBe) en een aantal kleinere deelnemingen. Het resultaat van de Holding komt ten goede aan de Stichting, ter financiering van de wetenschappelijke researchactiviteiten.

Deze juridische structuur maakt de activiteiten van Sanquin meer inzichtelijk en brengt een risicoscheiding aan tussen de taakuitoefening in de publieke sfeer en de taakuitoefening in de commerciële omgeving. De samenhang van onze activiteiten – het alles-onder-één-dakprincipe – blijven we bewaken en de missie voor de hele Sanquin-groep is en blijft: Samen met de donor voor een beter leven van de patiënt.

Sanquin.nl cookie-instellingen

Deze website maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren en het gebruiksgemak te vergroten. Sanquin neemt de bescherming van jouw privacy zeer serieus. Daarom verzamelen we op onze site alleen anonieme gegevens, tenzij jij ons toestemming geeft om ook andere gegevens te verzamelen. Geef hieronder jouw persoonlijke voorkeuren aan.

Functioneel

Marketing

Advertentietracking