Missie en visie

Mensen willen betaalbare en veilige zorg van het hoogste niveau. Wij redden 25 duizend mensenlevens per jaar en dragen met onze producten & diensten, technologie en doelgerichte medicatie bij aan de kwaliteit van leven van mensen. Onze missie is: "Samen met de donor voor een beter leven van de patiënt".

De patiënt

De patiënt is veeleisend en is gewend geraakt aan persoonlijke en snelle behandeling. Sanquin anticipeert op deze standaard. We weten steeds beter op welk tijdstip en welke hoeveelheid (bloed, plasmageneesmiddel of diagnostisch advies) een patiënt nodig heeft. Zo profiteert de patiënt maximaal –  en vindt hij of zij minimaal hinder - van een transfusie of medicatie.

De donor

Sanquin is in de bijzondere positie om samen met de donor te investeren in een beter leven van de patiënt. De donor speelt een cruciale rol in onze maatschappelijke opdracht. We zijn transparant over de toepassingen van de donatie en bieden donors een aantrekkelijke en relevante service. We werken hard om onze donorpopulatie in lijn te laten groeien met de ontwikkelingen in de gezondheidszorg en de maatschappij.

De medewerker

De Sanquin-medewerkers vormen een brug tussen donors en patiënten. Zij zijn nauw betrokken bij het levensreddende werk van Sanquin en anticiperen op de veranderende binnen- en buitenwereld. De Sanquiner voelt zich verantwoordelijk om deze ontwikkelingen te vertalen naar innovatieve producten en concrete business-verbeteringen.

De sleutel voor het succes van Sanquin ligt bij de mensen van Sanquin. Hun verbondenheid en samenwerking voor onze missie. De missie van Sanquin is uniek, werken bij Sanquin ook, die belofte waarmaken is ons doel: employee Experience.

Maatschappelijk en ondernemend

Wij zijn een zelfstandige, maatschappelijke organisatie die zich bewust is van haar internationale rol in de gezondheidszorg. We zijn ondernemend en richten ons op kansen voor groei en verbetering, alleen of samen met anderen. Winst maken is voor ons geen doel, een gezond bedrijfsresultaat is nodig om te blijven investeren in wetenschap, productinnovatie en in onze mensen.

Innovatie en veiligheid

Bloed is de bron van ons werk. We zijn expert op het gebied van transfusiegeneeskunde, immunologie en (immuno)hematologie. We hebben in Nederland een wettelijke taak en spelen als Netherlands Blood Institute een internationale voortrekkersrol. Goed is niet goed genoeg, we willen beter zijn dan dat. Innovatie door wetenschappelijk onderzoek is cruciaal. Alleen zo kunnen we antwoord blijven geven op de vraag van de patiënt in de toekomst en garanderen dat we de beschikbaarheid van veilige en hoogwaardige bloed -en plasmaproducten in stand houden.

Klant en zorgprofessional

De klanten van Sanquin zijn spelers in de gezondheidszorg, niet alleen in Nederland maar ook internationaal. Van ziekenhuizen, groothandels, apotheken en test-laboratoria tot internationale farmaceutische en diagnostische bedrijven. Onze medewerkers leveren kwalitatief hoogstaande  producten, aan al onze klanten. Dat moet ook, want klanten verwachten van Sanquin een onderscheidende en duurzame ervaring.

De producten van Sanquin worden gebruikt binnen de gehele zorgketen, van diagnose tot aansluitende behandeling. Binnen de zorg wordt door Sanquin ook kennis en kunde geleverd; we voorzien daarmee in een grote behoefte. We bieden professionals in de zorg ondersteuning in de vorm van advies, bij- en nascholing.

Betaalbaar en efficiënt

We ondersteunen ontwikkelingen die leiden tot het gebruik van minder bloedproducten en produceren betaalbare, speciale geneesmiddelen uit plasma. We ontwikkelen diagnostische testen die verspilling van dure geneesmiddelen of onnodige behandelingen tegengaan. Op deze manier dragen we bij aan een duurzame en kostenefficiënte gezondheidszorg en creëren we mogelijkheden om verder te investeren in onderzoek naar innovatieve oplossingen.

Sanquin.nl cookie-instellingen

Deze website maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren en het gebruiksgemak te vergroten. Sanquin neemt de bescherming van jouw privacy zeer serieus. Daarom verzamelen we op onze site alleen anonieme gegevens, tenzij jij ons toestemming geeft om ook andere gegevens te verzamelen. Geef hieronder jouw persoonlijke voorkeuren aan.

Functioneel

Marketing

Advertentietracking