Sanquin is een not-for-profit organisatie, die de bloedvoorziening in Nederland verzorgt. Daarnaast produceert Sanquin geneesmiddelen uit plasma, maakt zij bloedgroep- en immuunreagentia, verricht zij wetenschappelijk en diagnostisch onderzoek en verzorgt zij onderwijs.

Het verhaal van Sanquin

Sanquin werft donors en zorgt ervoor dat er voldoende bloed van alle bloedgroepen in huis is. Dat is dagelijks werk, omdat bloed kort houdbaar is. Als we een week geen bloed meer afnemen, zitten we zonder. Dat bloed wordt een paar keer per dag naar ziekenhuizen gebracht. Bij bloedspoed zelfs met zwaailicht en sirene. En als een dokter in het ziekenhuis advies nodig heeft over een transfusie, staan onze deskundige collega’s klaar om ze te helpen.  Als patiënt krijg je eigenlijk nooit gewoon bloed. Gewoon bloed bestaat niet. Patiënten krijgen alleen een component uit het bloed dat zij specifiek nodig hebben in een noodsituatie. Sanquin haalt al die componenten uit het donorbloed. De rode cellen en bloedplaatjes gaan naar het ziekenhuis, het grootste deel van het plasma wordt geleverd aan Sanquin Plasma Products.

Lees het hele verhaal

Sanquin.nl cookie-instellingen

Deze website maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren en het gebruiksgemak te vergroten. Sanquin neemt de bescherming van jouw privacy zeer serieus. Daarom verzamelen we op onze site alleen anonieme gegevens, tenzij jij ons toestemming geeft om ook andere gegevens te verzamelen. Geef hieronder jouw persoonlijke voorkeuren aan.

Functioneel

Marketing

Advertentietracking