menu

Een labsessie vol inspiratie en innovatie

‘Samen innoveren voor een gezonde toekomst’

Mooie verhalen, pakkende voorbeelden, adviezen, successen en missers. Het kwam allemaal voorbij tijdens de Sanquin Labsessie ‘Samen innoveren voor een gezonde toekomst’, georganiseerd door het Sanquin Research Fund. De netwerkbijeenkomst voor CEO’s en managers stond in het teken van innovatieve samenwerkingen tussen wetenschap, bedrijfsleven en sport.

Bekijk de aftermovie: een sfeerimpressie in 1,5 minuut.

Kweekbloed en medical drone

Ronald Plasterk – Senior Vice President Science & Innovation, Marc van den Tweel – Algemeen Directeur NOC*NSF, Boy van der Velden - Manager Business Development Post NL, Mark Strolenberg, Tweede Kamerlid VVD, Timo Keijzer, Directeur Product Marketing Getinge, Daphne Thijssen-Timmer - ExCo lid Sanquin en Gerald de Haan, ExCo lid Sanquin en Directeur Sanquin Research: stuk voor stuk brachten zij een schat aan innovatie en inspiratie aan de hand van hun eigen cases, kennis en ervaring. Twee cases gingen over innovaties waarbij Sanquin zelf betrokken is: kweekbloed en de medical drone. Dagvoorzitter Jaap Jongbloed stelde prikkelende vragen en daagde de deelnemers van de Labsessie uit hetzelfde te doen.

Sanquin Research Fund

Frank Asser, Partnership Manager van het Sanquin Research Fund sloot de bijeenkomst af met de oproep het Sanquin Research Fund te steunen. Ook Sanquin Research is namelijk een motor van innovatie, waar zo'n 200 medewerkers dagelijks bezig zijn met levensreddend onderzoek naar bloed en bloedziekten. Met donaties van bedrijven en particulieren aan het Sanquin Research Fund kunnen we dit belangrijke werk blijven doen en ook blijven innoveren. Bedrijven kunnen het fonds ook op andere manieren steunen, bijvoorbeeld op het gebied van communicatie, netwerk en denkkracht.

13 oktober 2023