Stichting Aan Boord steunt Sanquin Research Fund

Het familiefonds verbindt zich voor vier jaar als donateur aan het Sanquin Research Fund. 

Het Sanquin Research Fund is erg blij met een schenkingsovereenkomst die in mei is afgesloten met Stichting Aan Boord. Vier jaar lang ontvangen wij een mooie, waardevolle donatie voor onderzoek naar zeldzame bloedziekten.

Betaalbare therapie

De donaties zijn bestemd voor onderzoek door Sanquin Research naar de genezing van zeldzame bloedziekten. Het onderzoek richt zich op een betaalbare therapie voor de genezing van sikkelcelanemie en bèta-thalassemie. Patiënten die zijn behandeld hebben een hogere levensverwachting en een betere kwaliteit van leven. 

Met de steun van Stichting Aan Boord kunnen we onderzoek doen dat nodig is om een effectieve en veilige therapie te bieden. 

Nederland mooier maken

Gezondheid is één van de thema’s waarop de Stichting Aan Boord zich richt bij het aanjagen van initiatieven die Nederland mooier maken. Zo ondersteunen zij wetenschappelijk onderzoekers die een vernieuwend idee hebben, maar daarvoor onvoldoende financiering kunnen vinden. Innovatief, medisch onderzoek heeft daardoor een kans van slagen. Het onderzoek van Sanquin Research past goed binnen die ambitie.

Levensreddend onderzoek

Sanquin Research Fund zamelt geld in voor levensreddend onderzoek naar bloed en bloedziekten. Dat onderzoek richt zich op vier onderzoeksgebieden: levens redden met Big Data, bloed kweken in het lab, eigen bloedcellen repareren en kanker genezen met bloed. Wil je hier meer over weten of wil je het Sanquin Research Fund steunen? Kijk dan op www.sanquinresearchfund.nl

02 juni 2023