Bak een gezonde koek voor het Sanquin Bakfestijn

Bedenk het beste recept en maak kans op een bakworkshop. 

Sanquin Bloedvoorziening is in haar jubileumjaar op zoek naar een nieuwe, gezonde koek voor in het donorcafé van elke bloedbank. Daarom roepen we alle bakliefhebbers in Nederland op om hun beste recept in te sturen voor het Sanquin Bakfestijn.

Komende weken gaan we - met hulp van Meesterkok en Meester Patissier Rudolph van Veen - op zoek naar het winnende recept voor een nieuwe snack die perfect is voor na jouw bloed- of plasmadonatie. 

Is jouw recept lekker, gezond, spectaculair, of juist briljant in zijn eenvoud? Meedoen kan vanaf 20 april. Op 27 juni is de grote bakfinale. 

Bekijk hier de oproep van Rudolph van Veen op YouTube. 

Win een bakworkshop van een professional

De winnaar van het Bakfestijn mag zichzelf de "Sanquin Bakfestijn Meester" noemen en wint een bakworkshop van een echte professional.

Directeur Bloedbank en jurylid Daphne Thijssen-Timmer zegt: "Sanquin bestaat 25 jaar en wie jarig is, trakteert! Daarom willen we een nieuwe traktatie ontwikkelen voor al onze donors, een gezonde koek voor na het doneren. We willen deze koek samen met heel Nederland ontwikkelen. Het is een prachtig verhaal als een bakliefhebber die bijvoorbeeld dankzij bloedtransfusie heftige kankerbehandelingen heeft doorstaan, op die manier iets terug kan doen voor donors.”

Voor meer informatie over deelname en actievoorwaarden, ga naar www.sanquin.nl/bakfestijn.

20 april 2023