Jouw bloed- of plasmadonatie telt nu dubbel

In de laatste weken van december redden donors niet alleen de levens van patiënten, maar doen zij ook nog eens een goede daad voor kinderen met een spierziekte. Voor elke donatie van bloed of plasma tussen 14 en 31 december schenkt Sanquin € 1 aan Spieren voor Spieren.

Nog geen donor? Meld je aan!

Kerstmis hoort voor iedereen een vrolijk feest te zijn. En dankzij jullie bloed of plasma kunnen heel veel patiënten weer genieten van de feestdagen met vrienden en familie.

Van 14 tot en met 31 december komen we in actie voor Spieren voor Spieren: jouw bloed- of plasmadonatie is € 1 waard. Met dit geld helpen we mee aan een snellere diagnose en behandeling van spierziekten bij kinderen. Want een spier eenmaal verloren komt nooit meer terug.

Dus ben je bloeddonor en heb je een oproep ontvangen? Of ben je plasmadonor en heb je een uurtje over? Plan dan voor 31 december 2022 je afspraak en help dubbel! Zo help je als donor in december niet alleen patiënten, maar ook kinderen met een spierziekte in Nederland!

 

Daphne Thijssen-Timmer, directeur Bloedbank, legt uit waarom dit van belang is: “Bij Sanquin weten we dat bloed en plasma voor veel patiënten van levensbelang is. Ook bij de behandeling van sommige spierziekten helpt een geneesmiddel uit plasma- en bloeddonaties. Zonder deze behandeling zijn kinderen langer en ernstiger ziek. Daarom doneren we als Bloedbank deze twee weken zelf aan Spieren voor Spieren. We hopen dat donors niet alleen de Bloedbank een warm hart toedragen, maar ons ook willen steunen in onze actie voor kinderen met een spierziekte” aldus Thijssen-Timmer.

Bart van Poppelen, programmamanager Fondsenwerving bij Spieren voor Spieren: "In Nederland hebben 20.000 kinderen door hun spierziekte te maken met spierzwakte of uitval van spieren. De impact op hun leven en dat van hun familie is groot. Wij zijn Sanquin zeer dankbaar dat zij, dankzij de inzet van hun donors, geld inzamelt voor kinderen met zieke spieren. Samen zetten wij zo alles op alles om diagnose en behandelingen sneller beschikbaar te krijgen.”

21 december 2022