Sanquin en gezond leven: wat is jouw mening? (video)

In een webinar over leefstijl spraken we op Wereld Bloeddonordag voor de eerste keer met donors over onze nieuwe strategie For Life. We zijn ontzettend blij met de vele reacties, ideeën en positieve commentaren die we kregen van donors. Het geeft ons een boost om in 2022 en komend jaar het onderwerp 'gezond leven' verder te verkennen. We blijven hierbij nauw in contact met jou en andere donors.

Nog geen bloeddonor? Meld je direct aan!

Het onderwerp 'leefstijl' is voor Sanquin veel meer dan een strategische pijler of een mode-onderwerp. Het gaat over gezond leven. Over de waarde voor 17 miljoen mensen in ons land, voor donors, maar zeer zeker ook voor patiënten en daarmee de gezondheidszorg in Nederland.

Sanquin had speciaal voor de gelegenheid op 14 juni Erik Scherder (hoogleraar Neuropsychologie, bekend van De Wereld Draait Door) en Leonard Hofstra (cardioloog en wetenschapper) gevraagd om het leefstijl-webinar kleur te geven vanuit de inhoud. En dat lukte. De donors die zich hadden ingeschreven voor het gratis webinar luisterden aandachtig en maakten dankbaar gebruik van de mogelijkheid om vragen te stellen. Zo ontstond er levendige interactie tussen Sanquin en de aanwezige donors.

Hieronder kun je het webinar in z'n geheel terugkijken (let op: de video is t/m 6 juli 2022 beschikbaar):

De vraag die bij Sanquin leeft: welke rol kunnen, willen of moeten we als bloedbank aannemen op het gebied van gezondheid in de maatschappij? Met onze kennis en samen met onze partners zien wij veel mogelijkheden. Daar waar het gaat om onze wettelijke taak, zoekt de bloedbank naar kansen om de bloedvoorziening te verbeteren. Als dat kan met een gezondere donor, die leidt tot bloed van een nog hogere kwaliteit, dan is dat voor Sanquin belangrijk om te onderzoeken.

Maar hoe doen we dat? Dat onderzoekt Sanquin op dit moment. Belangrijk is wat jij ervan vindt als Sanquin je bijvoorbeeld meer kan vertellen over jouw gezondheid of je vrijblijvend meer gaat aanbieden op het gebied van leefstijl. Is dat een reden om nog meer betrokken te zijn bij Sanquin? Om dat uit te vinden, starten wij in 2022 en in 2023 een aantal pilots die passen bij een gezond leven.

Wij zitten boordevol ambitie en zijn nieuwsgierig naar jouw mening. Die gaan we tijdens onze pilots zeker vragen.        

30 juni 2022