Jaarverslag 2021 Stichting Sanquin Bloedvoorziening

Bij Sanquin wisten we het allang, maar de coronacrisis bevestigde het nog eens: donors zijn van het allergrootste belang voor de volksgezondheid in ons land. Niet alleen omdat ze belangeloos bloed en plasma afstaan waar dagelijks levens mee worden gered. Ook omdat we, dankzij al die donaties, heel goed blijken te kunnen volgen hoe virussen zoals corona zich ontwikkelen. Dat is waardevolle informatie in de strijd tegen een pandemie zoals we die de afgelopen jaren hebben meegemaakt.

Wat zou je nog meer kunnen met die data? Met die prikkelende vraag gaan we de komende jaren verder. Want niet alleen virussen, ook aandoeningen als diabetes en obesitas kunnen we als Nederland misschien wel veel effectiever aanpakken door er eerder bij te zijn. Precies: doordat we de ontwikkeling ervan vroegtijdig signaleren in de data!

Meer weten over onze lessen uit 2021 en onze ambities voor de toekomst? Lees dan het jaarverslag 2021 (pdf). Een verkort overzicht vind je in het boekje met highlights (pdf).

29 juni 2022