Wat vind jij van onze nieuwe plannen? Praat mee!

Speciaal voor donors organiseert Sanquin op Wereld Bloeddonordag op dinsdag 14 juni 2022 om 19:30 uur een interactief online event over leefstijlinterventie, met gastsprekers Erik Scherder en Leonard Hofstra. Tijdens dit webinar informeren we donors over de ambitieuze plannen die Sanquin heeft op dit vlak en willen we graag jouw mening hierover horen.

Meld je nu aan via deze link en praat digitaal mee.

Voldoende bloed en plasma in een modern, veranderend Nederland: dat is de uitdaging. Nu en in de toekomst. Om onze wettelijke taak duurzaam te kunnen blijven vervullen en om daarbij aansluiting te behouden met de hedendaagse drukke donor, verandert Sanquin mee. We zijn van plan om donors meer services te bieden en om onze kennis en kunde in te zetten voor veelvoorkomende ziektes, in het belang van de samenleving. Gezondheid en vitaliteit staan daarin centraal. Maar waarom willen we dat eigenlijk?

17 miljoen Nederlanders

In de voorbije maanden is hard gewerkt aan de nieuwe strategie van Sanquin, waarin onze stichting haar verantwoordelijkheid naar de maatschappij meer oprekt van "een beter leven van de patiënt" naar "voor een beter leven van donors en patiënten". Met aan de horizon wellicht (preventieve) gezondheidsoplossingen voor 17 miljoen Nederlanders.

In 2022 verkent Sanquin de kaders van onze nieuwe strategie: wat daarin wenselijk is voor de donor en wat niet. Gesprekken met het ministerie, gezondheidsorganisaties, brancheverenigingen, vakgroepen en ziekenhuizen vinden plaats. 

De donor

Bij de wens van de donor staan we uitvoerig stil. Waar zit jij als donor nu eigenlijk wél op te wachten en waar heb jij helemaal geen behoefte aan? En geldt jouw mening voor bijna alle donors of alleen voor bepaalde groepen donors? Het online event op 14 juni is een goed voorbeeld van de interactie die de Bloedbank zoekt met de donor. Dat gaan we in de toekomst veel vaker doen.  

Programma 14 juni

In een aansprekend programma vertellen Daphne Thijssen, directeur Bloedbank en ExCo-lid, en Vĕra Novotny, directeur Medische Zaken, over de beweegredenen en noodzaak van Sanquin om verder te kijken dan de primaire taak als verantwoordelijke van de bloedvoorziening. Maar ook over de kansen die zij in het verlengde zien op het gebied van leefstijlinterventie, hart- en vaatziekten, immuunproblemen, diabetes en meer services naar de donor toe.

De avond krijgt nog meer inhoud door een inspirerende lezing van Erik Scherder, hoogleraar Neuropsychologie en Bewegingswetenschappen, en dr. Leonard Hofstra, cardioloog, wetenschapper en expert op het gebied van leefstijlinterventie. Zij weten als geen ander wat gezond en ongezond leven met een donor en ieder ander mens doet. Zij zoeken graag de interactie met jou tijdens dit webinar; het is een uitgelezen kans om deze inhoudsdeskundigen te bevragen op leefstijl.

Belangrijke informatie voor Sanquiners

Om het webinar bij te wonen, moet je je wel even aanmelden. Klik op de link, zo gepiept! Graag tot 14 juni! 19:30 is de start, vanaf 19:15 uur is de digitale inloop en om 21:00 uur ronden we af. 

Meld je nu hier aan en stel je vragen via de chat gedurende het webinar.

30 mei 2022