Minister Kuipers bezoekt Sanquin

Sanquin verwelkomde Ernst Kuipers, minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, op dinsdag 3 mei voor een nadere kennismaking. De minister is zeer geïnteresseerd in activiteiten en toekomstplannen van Sanquin.

Tjark Tjin-a-Tsoi vond dit een buitengewoon interessant bezoek: “We hebben uitgebreid stilgestaan bij de activiteiten van Sanquin die buiten de wettelijke taken van de Bloedbank vallen. Met name Research en innovatie stonden centraal.“

Vanuit Kuipers carrière heeft hij al kennis van de inhoud, dat maakte het voor Tjin-a-Tsoi mogelijk om snel tot de kern te komen. Er werd gesproken over welke rol Sanquin kan spelen op het gebied van vroege detectie van ziektes en pandemieën, en hoe Sanquin bijdraagt aan het ontwikkelen van waardevolle producten en behandelingen van patiënten.

Natuurlijk kwam ook aan bod hoe Sanquin, als kennisorganisatie, in Amsterdam een aantrekkelijke plek gaat realiseren voor een innovatief gezondheidscentrum: het New West Health and Innovation District.

04 mei 2022