menu

Mondkapje verplicht bij de Bloedbank

Vanaf zaterdag 6 november 2021 is het dragen van een mondkapje op de Sanquin-locaties weer verplicht. Hiermee volgen we het overheidsbeleid. Ook willen we je vragen om zoveel mogelijk alleen te komen, zodat we afstand kunnen houden.

Waar draag ik mijn mondkapje wel?

Als donor, bezoeker én medewerker dien je in alle openbare ruimten en wandelgangen van de Sanquin-locaties een mondkapje te dragen. Dat is voor donors bij binnenkomst, in wachtruimten, in de keuringskamer en bij het verlaten van de bloedbank. Dit noemen wij de zogeheten “aangewezen plekken”. Voor medewerkers en bezoekers geldt dat zij ook een mondkapje moeten dragen op openbare ruimten en in de wandelgangen.

Wat als ik geen mondkapje bij me heb?

Voor iedereen die geen mondkapje heeft, is een nieuw mondkapje beschikbaar op onze locatie.

Waar draag ik mijn mondkapje niet?

Bij aanmelding bij de balie, tijdens de donatie en in het donorcafé moet je het mondkapje verplicht afzetten. Dit heeft te maken met onze identificatieplicht en met jouw veiligheid tijdens en rondom de donatie.

Kom alleen

We willen je vragen om alleen te komen en geen extra bezoekers mee te nemen. Zo kunnen we afstand bewaren binnen de Bloedbank en houden we doneren veilig voor iedereen.

Mobiele bloedbank en QR-code

Veel mobiele bloedbanken staan bij gastlocaties zoals sportkantines of buurthuizen. Houd daarom rekening met de mogelijkheid dat je een geldige QR-code uit de CoronaCheck-app moet laten zien. Dit is geen vereiste vanuit Sanquin, maar wel overheidsbeleid dat mogelijk door de gastlocatie wordt gehanteerd.

Doe de coronacheck

Vergeet naast je mondkapje niet vooraf onze coronacheck te doen. Doe deze niet langer dan 24 uur voor je komst naar de Bloedbank. Zo weten we zeker dat het voor jou en de patiënt veilig is om bloed of plasma te geven.

Waarom deze maatregelen?

Veiligheid staat voorop bij de Bloedbank, altijd en overal. Hierin volgen wij de lijn die de overheid schetst, vaak op advies van het RIVM. Hiermee faciliteren we – zoveel als mogelijk – een veilige bloedvoorziening en zijn we eenduidig naar al onze bezoekers.

Hartelijk dank voor je medewerking in deze buitengewone tijd. We zien je graag spoedig bij de Bloedbank; talloze patiënten rekenen op je!

04 november 2021