Pas op: fraudeurs bellen uit naam van Sanquin

Onlangs hebben we enkele meldingen gehad dat donors telefonisch in het Engels benaderd werden met de melding dat hun BSN via Sanquin gelekt is, en dat zij telefonisch dit af kunnen handelen. Deze telefoontjes komen niet van Sanquin. 

De donors moesten op 1 drukken, en vervolgens werd hen naar diverse persoonlijke gegevens gevraagd. Daarna zouden zij geld moeten overmaken om deze ‘zaak af te handelen’. 

Sanquin heeft geen BSN’s van donors, en vraagt mensen ook nooit om geld over te maken. Deze telefoontjes zijn fraude. We adviseren iedereen die een dergelijk telefoontje krijgt om de verbinding te verbreken en er niet op in te gaan. We hebben de autoriteiten ervan op de hoogte gesteld dat de naam Sanquin gebruikt wordt voor deze fraude praktijken. 

11 oktober 2021