Levens redden op vakantie. Waarom niet?

Vanwege de reisbeperkingen door corona kiezen veel donors deze zomer voor vakantie in eigen land. Er valt natuurlijk prima te genieten in ons prachtige Nederland. En bijkomend voordeel: je kunt gewoon bloed of plasma blijven doneren!

Ben je nog geen donor? Meld je hier dan direct aan!

Je hebt ongetwijfeld je eigen, vaste bloedbank waar je normaal gesproken altijd heengaat om te doneren. Je kent er de weg, je kent de medewerkers, het voelt vertrouwd. Als je dan een oproep ontvangt om te komen doneren, terwijl je op het punt staat op vakantie te gaan, denk je misschien wel: dat gaat niet lukken. Of: ik sla mijn plasmadonatie maar een keertje over. Zonde! Want je hoeft niet per se naar jouw eigen bloedbank te gaan. Je mag ook gewoon op andere locaties in Nederland langskomen. En je weet: als we je oproepen, dan hebben we je bloed echt nodig. Net zoals we plasma hard nodig hebben.

Check de locatiezoeker

Via de locatiezoeker kun je de locaties van al onze bloedbanken vinden, inclusief de openingstijden en de informatie of je alleen bloed of ook plasma kunt doneren.

Blijf levens redden!

Heb je bijvoorbeeld plannen om de Martinitoren in Groningen te beklimmen? Bovenop heb je een prachtig uitzicht over de stad en zie je onder meer de bloedbank. Laat je vooral inspireren tot een bezoek!

Ook als je door de Limburgse heuvelen wilt wandelen of over de Drentse heidevelden: bedenk dat er altijd op korte afstand een bloedbank te vinden is. Tijdens een bezoekje aan Den Bosch, Nijmegen of Amsterdam kun je niet alleen een terrasje pakken, je kunt er ook in 10 minuten een mensenleven redden met jouw gift.

Open armen

Op alle locaties in Nederland staan we met open armen klaar om je te ontvangen. Onze medewerkers maken graag kennis met je. Natuurlijk moet je wel je oproep en een geldig identiteitsbewijs meenemen om te doneren (paspoort, ID-kaart of rijbewijs, een kopie hiervan is niet toegestaan). Heb je geen oproep gekregen? Blijf dan lekker doorgaan met zeilen, wandelen, klimmen en vakantie vieren.

Ook als plasmadonor kun je in de vakantie gewoon je vertrouwde frequentie van doneren aanhouden. Check wel even of het bij de bloedbank in de buurt van jouw vakantieadres ook mogelijk is om plasma te doneren. Dit kan namelijk niet op alle locaties.

Tip

Denk je er wel aan dat je voldoende uitgerust bent vóór je gaat doneren? En dat je niet meteen daarna gaat mountainbiken of diepzeeduiken? Want ook al ben je op vakantie waarschijnlijk een stuk meer ontspannen dan normaal, je moet nog steeds goed voor jezelf zorgen als je gaat doneren.

We wensen je een heel fijne zomer toe. En dank je wel alvast voor je bijdrage, waar in Nederland dan ook!

27 juli 2021