menu menu

Sanquin Plasma Products en Plasma Industries Belgium samen verder onder nieuwe naam: Prothya Biosolutions

Sanquin Plasma Products B.V. (SPP) en Plasma Industries Belgium (PIBe) gaan vanaf 6 juli 2021 versterkt verder onder een gezamenlijke, nieuwe naam: Prothya Biosolutions.

Sanquin Plasma Products B.V. (SPP) en zustermaatschappij Plasma Industries Belgium (PIBe) gebruiken geavanceerde methoden om bloedplasma te scheiden in eiwitten, die vervolgens worden verwerkt tot levensreddende geneesmiddelen. Stichting Sanquin Bloedvoorziening, waarvan zowel SPP als PIBe tot voorkort dochterbedrijven waren, vond begin dit jaar een groep investeerders als partners voor de farmaceutische tak. De volgende stap is een versterkte samenwerking van de twee bedrijven onder een nieuwe naam: Prothya Biosolutions.

Chris Lamb, CEO van Prothya Biosolutions: “Prothya Biosolutions blijft zich inzetten om gezondheidszorggerichte organisaties van onze welbekende plasmageneesmiddelen Albuman, Cofact en Nanogam te voorzien. Daarnaast gaan we onze activiteiten wereldwijd uitbreiden, actief samenwerken met de industrie, en investeren in duurzame partnerschappen. Wij willen waarde creëren voor onze partners en bijdragen aan de gezondheid van de mensen die afhankelijk zijn van essentiële plasmageneesmiddelen. Ofwel: Creating value, Sustaining life!”

De naamswijziging heeft geen gevolgen voor partners, klanten en patiënten. Prothya Biosolutions blijft zich inzetten voor de gezondheid van mensen die afhankelijk zijn van essentiële plasma-eiwitten. Het investeren in de relatie met klanten, leveranciers en partners is daarvan een essentieel onderdeel. Hieronder vallen ook de afspraken voor het leveren van plasma van donors in Nederland en het leveren van plasmageneesmiddelen aan de Nederlandse gezondheidszorg. 

06 juli 2021