Corona: geen uitslag antistoffen van Sanquin

Ben je als donor benieuwd of je een uitslag kunt krijgen over antistoffen in jouw bloed? Deze vraag wordt nu veel gesteld vanwege het vaccinatiebeleid. Lees hier het antwoord.

Vanuit de Rijksoverheid is aangegeven dat een enkele vaccinatie voldoende is, als je al een COVID-19 infectie hebt doorgemaakt (als je al ziek bent geweest). Je hoeft hiervoor geen bewijs te leveren, dit kan je zelf aangeven bij de GGD. Sanquin geeft geen verklaring af over antistoffen of immuniteit voor een coronabewijs, coronavaccinatie of coronapaspoort. Sanquins onderzoek heeft hiervoor geen officiële status.

Het is niet mogelijk om een persoonlijke antistoffentestuitslag te krijgen. Ook als jouw donatie is getest op antistoffen tijdens Sanquins onderzoek naar groepsimmuniteit, kunnen wij je niet voorzien van een persoonlijk onderzoeksresultaat. Dit onderzoek geeft namelijk goede resultaten over grote groepen, maar kent voor individuele uitslagen een te grote foutmarge. Bovendien is dit onderzoek geanonimiseerd. De Bloedbank heeft geen toegang tot die gegevens. Sanquin zal daarom niet nagaan of een specifieke donor in dit onderzoek is getest of wat de uitslag was.

Ben je zelf anti-COVID-19 antistoffendonor geweest? Zou je graag (nogmaals) de uitslag van de hoeveelheid antistoffen willen ontvangen? Neem dan contact op met de Bloedbank via 088-730 8686.

22 juni 2021