Gevolgen avondklok voor donors van Sanquin

De avondklok heeft gevolgen voor onze donors. Wij hebben geen uitzonderingspositie op de avondklok, en moeten daarom uiterlijk om 20:00 uur de deuren van onze locaties echt sluiten. We hebben daarom een aantal maatregelen genomen.

Kom overdag!

Allereerst roepen wij onze donors op om zoveel mogelijk ’s ochtends en ’s middags te komen. 's Middags zijn we op alle vestigingen een half uur eerder geopend dan normaal. Veel van onze donors komen normaal ’s avonds. We hopen dat zij nu overdag tijd maken voor hun donatie!

Afspraken en keuringen

Mensen die plasma of bloedplaatjes doneren, doen dat op afspraak. Afspraken die te laat ingepland staan om op tijd weer thuis te zijn, worden verzet. Onze donors worden of zijn daar al over gebeld.

Bloeddonors kunnen na een oproep op z’n laatst om 19:30 uur binnenlopen bij de bloedbank. Echter, als het erg druk is, en er wachtenden zijn, kan dit eigenlijk te laat zijn. We vragen onze medewerkers hier op te letten. Als donors zelf al zien dat er veel wachtenden zijn, dan waarderen we het zeer als zij een andere keer terugkomen.

Tot slot

Bloed is niet lang houdbaar. Het is daarom essentieel dat ook in deze periode donors blijven geven. We nemen op de bloedbanklocaties veel maatregelen om dat zo veilig mogelijk te doen. Er worden extra hygiënemaatregelen genomen, de stoelen staan voldoende uit elkaar en medewerkers en donors dragen een mondkapje. Op deze manier houden we met onze donors de levensreddende bloedvoorraad op pijl. 

28 januari 2021