menu

Dringend advies: draag mondkapje bij bezoek aan (mobiele) bloedbank

Het dringende advies van de overheid, om mondkapjes in openbare ruimten te dragen, neemt Sanquin Bloedbank per dinsdag 6 oktober 2020 over: we verzoeken donors, medewerkers en alle andere bezoekers dringend om een mondkapje te dragen in openbare ruimten op een van de Sanquin Bloedbank-locaties. Donors vragen we bij binnenkomst, in wachtruimten, tijdens de keuring en bij het verlaten van de Bloedbank een mondkapje te dragen.

Let op: bij aanmelding bij de balie, tijdens de donatie en in het donorcafé om iets te eten en drinken moet je het mondkapje afzetten. Dit heeft te maken met onze identificatieplicht en met jouw donorveiligheid tijdens en rondom de donatie.

RIVM-richtlijn

Veiligheid staat voorop bij de Bloedbank, altijd en overal. Hierin volgen wij de lijn die de overheid schetst, vaak op advies van het RIVM. Sinds maart hanteren we via deze route tal van coronamaatregelen op onze Bloedbank-locaties om doneren zo veilig mogelijk te houden. We desinfecteren onze handen bij binnenkomst en bij het verlaten van de Bloedbank, we houden anderhalve meter afstand in de wachtruimten en tussen de afnamebedden, en alle donors doen onze verplichte coronacheck. Dat gaat heel goed.

Bescherm jezelf en anderen

Vanaf heden vragen we je vriendelijk en dringend een mondmasker mee van thuis te nemen tijdens je bezoek aan de Bloedbank en deze op te zetten. Hiermee bescherm je niet alleen jezelf, maar ook mensen om je heen. Een donatie – inclusief aanmelden en keuren – duurt doorgaans een uur, dus je brengt best wat tijd door op onze Bloedbank en ongemerkt kom je heel wat mensen tegen. Door een mondkapje te dragen, verklein je de kans dat je iemand anders besmet of zelf besmet raakt.

Voor iedereen die geen mondkapje heeft, is een nieuw mondmasker beschikbaar op onze locatie. Zo houden we samen bloed- en plasma doneren veilig.

Doe de coronacheck

Vergeet naast je mondkapje niet vooraf onze coronacheck te doen. Doe deze niet langer dan 24 uur voor je komst naar de (mobiele) bloedbank, zo weten we zeker dat het voor jou en de patiënt veilig is om bloed of plasma te geven.

Hartelijk dank voor je medewerking in deze buitengewone tijd. We zien je graag spoedig bij de Bloedbank: patiënten rekenen op je.

05 oktober 2020