BNNVARA-programma 'Make Holland Great Again' zoekt donors

Op woensdagavond 23 september was Sanquin te zien in 'Make Holland Great Again'. In dit programma van BNNVARA probeert Sahil Amar Aïssa Nederland een nog mooier, beter, liever en dus 'greater' land te maken. En bloeddonor worden is daar een uitstekend voorbeeld van.

In de uitzending worden drie jonge patiënten geïnterviewd die allemaal een bloedtransfusie hebben ondergaan, en dankzij donorbloed nog in leven zijn. Een groot gedeelte van het programma wordt besteed aan het werven van bloeddonors. Zo werft presentator Sahil Amar Aïssa met zijn voltallige redactie nieuwe donors door middel van een donorquiz in Den Bosch en door op verschillende plaatsen in Nederland folders uit te delen. 

Bekijk de gehele uitzending hier!

Tijdens het programma kreeg Sanquin te maken met een piek van nieuwe donoraanmeldingen. Meer dan 1500 nieuwe aanmeldingen kwamen bij Sanquin binnen in minder dan twee uur tijd, terwijl dat er gemiddeld in een hele dag ongeveer 200 zijn. Een 'great' resultaat voor het inspirerende programma Make Holland Great Again en voor Sanquin. En misschien wel het meest voor de patiënten in Nederland.

Wil jij bloeddonor worden of ken je nog iemand die hier misschien interesse in heeft? Aanmelden kan hier!

28 september 2020