menu

Doe de coronacheck!

Om te voorkomen dat iemand met corona-gerelateerde klachten of direct corona-contact (zieke huisgenoot) de bloedbank betreedt, voert Sanquin triage uit. Om de druk op de vrijwilligers te verminderen en ervoor te zorgen dat niet te veel donors voor niets naar de bloedbank komen, hebben we de coronacheck ontwikkeld!

De afgelopen maanden is de triage uitgevoerd door enthousiaste vrijwilligers. Fantastisch! Dank aan iedereen die geholpen heeft. Voorlopig blijven we de triage uitvoeren, maar nu is er dus ook de coronacheck! Deze staat sinds kort online op onze website: sanquin.nl/coronacheck

Twee vragen

Voor je naar de (mobiele) bloedbank komt omdat je een oproep hebt gehad of een afspraak hebt om plasma te geven, vragen we je om twee vragen te beantwoorden. Doe dit alsjeblieft zo kort mogelijk voor je komst naar de bloedbank (niet langer dan 24 uur van tevoren). Verandert er iets aan je antwoorden voordat je naar de bloedbank komt? Doe dan nogmaals de coronacheck.

Bewijs via e-mail

Na het invullen ontvang je via e-mail een bewijs dat je mag komen doneren. Laat dit bewijs zien bij de balie van jouw (mobiele) bloedbank. Zo kom je niet voor niets en houden we doneren samen veilig voor donors en medewerkers.

Coronacheck op locatie

Ben je niet in de gelegenheid om de coronacheck te doen voordat je naar ons toe komt? In dat geval kun je de vragen ook bij de bloedbank beantwoorden via je mobiele telefoon of op een flyer.

Dank je wel!

21 juli 2020