Sanquin gaat bloeddonors digitaal oproepen

30 maart 2020 - In een tijd waarin we gewend zijn om bijna alles digitaal te regelen, is het opvallend dat bloeddonors nog steeds worden opgeroepen per post. Maar hier komt verandering in! Sanquin maakt het later dit jaar mogelijk om de oproep digitaal te ontvangen.

Uit een enquête onder donors is gebleken dat het merendeel voorkeur geeft aan een oproep per sms of e-mail. Daarom is besloten om standaard een digitale oproep te gaan versturen, tenzij een donor aangeeft een andere voorkeur te hebben. 

Hoe werkt het?

Ben jij bloeddonor? Dan krijg je van ons een persoonlijke brief waarin we je vertellen hoe we jouw oproep voortaan willen gaan versturen. Zonder tegenbericht ontvang je op een gegeven moment vanzelf de oproep via het door ons benoemde kanaal. Het staat je te allen tijde vrij om te kiezen voor een andere oproepmethode. Dit leggen we allemaal uit in de brief.

Leuker en eenvoudiger

Digitalisering opent een wereld aan mogelijkheden. Sanquin ziet het via sms of e-mail versturen van de oproep als een eerste stap. We blijven werken aan het verbeteren van onze diensten met als doel doneren leuker en eenvoudiger te maken. Daarnaast dragen we op deze manier samen bij aan een beter milieu.

30 maart 2020