Sint zoekt donors!

In de weken voor Sinterklaas vullen kinderen in het hele land hun lijstjes met wensen aan de Sint. Maar sommige kinderen hebben eigenlijk maar één wens: gezond worden! Daarvoor zijn bloeddonors nodig, want bloeddonors geven zieke kinderen een beter leven en soms zelfs kans op genezing.

Sinterklaas geeft alle kinderen graag wat ze het liefst krijgen, maar bloed kan hij niet geven. En daarom is Sint naarstig op zoek naar nieuwe bloeddonors. Samen met Sanquin start daarom vanaf 12 november de campagne ‘Sint zoekt donors’.

Omdat bestaande donors vaak de beste wervers zijn, is ‘Sint zoekt donors’ een donor-werft-donor campagne. Donors en oud-donors krijgen hierin een persoonlijk bericht van de Sint, waarin hen gevraagd wordt om mee te helpen in de zoektocht naar nieuwe donors. Ze kunnen daarvoor een gepersonaliseerde video doorsturen naar vrienden en kennissen waarvan zij denken dat die geïnteresseerd zouden kunnen zijn in bloeddonorschap. Natuurlijk krijgt Sinterklaas ook ruim baan op Sanquins sociale media om zijn oproep te delen.

zoom_out_map

Mensen kunnen kiezen uit drie video’s om door te sturen: Sint in het museum, Sint en de politie en Sint op de rondvaartboot. Mensen die een oproep versturen, maken kans op een prijs binnen het thema van de video’s, namelijk een diner en rondvaart door de grachten van Amsterdam; een rondvlucht boven een stad in Nederland; een museumjaarkaart of een zak vol lekkers van de Sint.

Ook helpen zoeken? Of zelf donor worden? Ga naar www.sinthierbenik.nl en doe mee!

Op pakjesavond eindigt de campagne en zwaait ook Sanquin de Sint uit.

12 november 2019