Waarom het NU van levensbelang is dat je bloed gaat doneren

De zomervakantie is inmiddels in volle gang en het is de tijd van koffers inpakken en je verheugen op een paar weken Frankrijk, Italië of (lekker dichtbij huis) Noordwijk aan zee. Maar ondertussen liggen er heel veel oproepkaarten te wachten en is het stil bij de bloedbank.

Het is niet zo gek dat het momenteel niet hoog op je prioriteitenlijstje staat: bloed geven. Dat kan altijd nog. Als de zon schijnt en het strand lonkt of als je nog honderd dingen moet regelen voor je werk/huis/tuin/kinderen/huisdieren om überhaupt af te kunnen reizen naar Kreta, dan moet die bloedbank dus maar even wachten. Toch?

Je bent echt niet de enige die zo denkt. Bij Sanquin merken we in de zomer een enorme daling in het aantal donors dat komt opdagen. Dat is niet goed voor onze bloedvoorraad, want het aantal patiënten dat op ons rekent, neemt helaas niet af. Er zijn nog steeds evenveel slachtoffers van ongelukken, mensen met brandwonden en kankerpatiënten. Ook in de zomervakantie hebben zij je bloed hard nodig.

Negeer je oproepkaart dus niet als-ie deze zomer op je deurmat valt. Besef hoe belangrijk jij bent en plan die afspraak in je agenda. Zolang de bloedbank op jouw prioriteitenlijstje staat, kunnen wij iedereen die dat nodig heeft van bloed voorzien. Jouw donatie is, in juli en augustus nog meer dan in de rest van het jaar , van levensbelang!!

Denk je aan ons? We wensen je een hele fijne vakantie!

24 juli 2019