menu

Korps Mariniers eerste bloedgabbers op Wereld Bloeddonordag

Een squadron van het Korps Mariniers trapt 14 juni, Wereld Bloeddonordag, af met een bijzondere donoractie. Op de Van Braam Houckgeestkazerne in Doorn melden zich dan ruim 100 mariniers aan als bloeddonor. Dat gebeurt ter plaatse in een speciaal daarvoor uitgerukte Mobiele Bloedbank.

De mariniers laten zich zo zien als inspirerend voorbeeld van Sanquins speciale Wereld Bloeddonordagactie “Bloedgabbers”. Merlijn van Hasselt, woordvoerder van Sanquin: “Een bloedgabber is iemand voor wie je door het vuur gaat. Op wie je kan bouwen zoals diegene op jou kan bouwen. Voor veel patiënten met bijvoorbeeld leukemie, een stollingsziekte of immuniteitsstoornis zijn 331.000 bloed- en plasmadonors in Nederland echte bloedgabbers. Op 14 juni geven we speciaal aandacht aan hun belangeloze gift van bloed of plasma, waarmee in Nederland naar schatting zo’n 300.000 patiënten jaarlijks worden geholpen. Donors zijn hard nodig!”

Majoor der mariniers Luuk Voortman, over dit bijzondere steuntje in de rug: “Het Korps Mariniers draait om teamwork. We moeten blind kunnen vertrouwen op elkaar, onder alle omstandigheden. Door als team bloed te doneren, laten we letterlijk en figuurlijk zien wat we over hebben voor elkaar en voor anderen. Sanquins actie “Bloedgabbers” sluit daar naadloos op aan. Samen sterk!”

13 juni 2019