Sanquin doet mee met de Roparun

Onder belangstelling van veel collega’s is een 24-koppig team vanochtend vertrokken voor de ultieme sportieve uitdaging: de Roparun. Dit is een estafetteloop van meer dan 500 kilometer voor het goede doel.

Van 19 tot en met 21 mei lopen en fietsen 7.000 mensen van Parijs en Hamburg naar de Markthal in Rotterdam. De deelnemers willen zo veel mogelijk geld ophalen voor projecten die het leven van mensen met kanker, voor zover mogelijk, veraangenamen. Het motto van de Roparun is: ”Leven toevoegen aan de dagen, waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven”. Sanquin doet ook dit jaar weer mee voor dit goede doel.

Sanquin en kanker hebben veel met elkaar te maken. 30 procent van alle gedoneerde rode bloedcellen gaat naar kankerpatiënten. Maar liefst zestig procent van de bloedplaatjes is voor hen bestemd. Kanker is dan ook één van de vijf pijlers, de zogenoemde medical needs, waar Sanquin haar onderzoek op richt.

Volg het Sanquin-team via de livestream, hun Facebook-pagina of website.

zoom_out_map
18 mei 2018