OLVG en Sanquin slaan handen ineen met Labcombinatie

OLVG Laboratoria en Sanquin Diagnostiek B.V. bundelen de krachten en bieden een nieuwe dienstverlening aan: OLVG Sanquin Labcombinatie.

zoom_out_map

Beide organisaties houden hun zelfstandigheid en eigen identiteit; daar waar samenwerking voordeel oplevert, gaat de Labcombinatie een belangrijke rol spelen. Dankzij de bundeling van kennis en specialismen is Labcombinatie de meest complete diagnostische organisatie van Nederland. De samenwerking creëert een totale laboratorium-dienstverlening, met één loket met korte doorlooptijden. Door centralisatie is de efficiency maximaal en is een complete en betrouwbare diagnostiek voor de patiënt en zorgverleners beschikbaar. OLVG Laboratoria en Sanquin Diagnostiek zetten hiermee een eerste stap naar een bredere samenwerking met andere laboratoria.

Bestuurders van OLVG en Sanquin Diagnostiek versterken de lopende samenwerking door het ondertekenen van een meerjarenovereenkomst. Door deze samenwerking behouden ziekenhuis- en artsenlaboratoria toegang tot betaalbare complexe diagnostiek. Zowel met eenvoudige analyses als voor complexe laboratoriumdiagnoses is OLVG Sanquin Labcombinatie van begin tot eind betrokken bij de ondersteuning van de zorg voor de patiënt. Dankzij de combinatie van ziekenhuis- en gecentraliseerde laboratoria hebben de meeste testen in hun categorie, ook de bijzondere, een zeer korte doorlooptijd, waardoor zowel arts als patiënt zo snel mogelijk duidelijkheid krijgen. OLVG Sanquin Labcombinatie garandeert, dankzij de meest hoogstaande geïntegreerde en gespecialiseerde diagnostiek - en dankzij continu onderzoek - altijd de hoogste kwaliteit en voortdurende innovatie.

Service van OLVG Sanquin Labcombinatie

Als complete aanbieder van integrale medische diagnostiek en advies heeft OLVG Sanquin Labcombinatie alle diagnostische specialismen tot haar beschikking - van klinische chemie, immunologie, medische microbiologie, pathologie, tot moleculaire en immunohematologische diagnostiek. De laboratoria van OLVG richten zich zowel op de basis als op meer complex onderzoek op het gebied van de klinische chemie, medische microbiologie, pathologie en moleculaire diagnostiek. De laboratoria van Sanquin zijn gespecialiseerd in complexe laagvolume-diagnostiek, gericht op immunologie en moleculaire diagnostiek, immunohematologie en bloedonderzoek ten behoeve van transfusiegeneeskunde. Daarnaast is er veel kennis van hoogvolume-screeningstesten ten behoeve van de bloeddonorscreenings. Een gezamenlijke digitale voordeur en het logistieke netwerk van Sanquin geven laboratoria in heel Nederland toegang tot de service van OLVG Sanquin Labcombinatie. De behaalde efficiëntie zal op deze manier uiteindelijk bijdragen aan reductie van de zorgkosten en toegevoegde waarde van de geboden laboratoriumdiagnostiek.

Meer weten over de OLVG-Sanquin labcombinatie? Lees het artikel 'Elke patiënt verdient een complete en betrouwbare diagnose' (pdf).

13 juli 2017