Mandarijnijs met pecannoten

Mandarijnijs recept

Dit ijs maak je snel met bevroren fruit.

2 personen | minder dan 15 minuten | nagerecht | 95 kcal

Ingrediënten

  • 2 mandarijnen
  • 50 gram verrijkte sojayoghurt
  • 15 gram pecannoten

Bereiding

  1. Pel de mandarijnen. Haal alle parten los.
  2. Doe de parten in een diepvrieszak en leg minimaal 8 uur in de vriezer of tot ze volledig bevroren zijn.
  3. Hak de pecannoten grof.
  4. Doe het bevroren fruit in de keukenmachine en maal glad. Meng de yoghurt erdoor.
  5. Schep in een kom en serveer met de pecannoten.

Eet smakelijk!

Wil je meer ijzerrijke recepten?

Bekijk dan ook deze artikelen:

Harira met kikkererwtenRijstsalade met groente, sinaasappel en cashewnoten

Spinaziesoep8 (smakelijke) tips om je ijzergehalte op peil te houden

Dit is een recept van het Voedingscentrum.