Ingrediënten voor 2 personen
- 150 gram lamsvlees
- 2 eetlepels olie
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 15 gram koriander
- 1 theelepel gemalen komijn
- 1 eetlepel tomatenpuree zonder zout
- 1 laurierblad
- ¼ bouillontablet met minder zout
- 250 ml water
- 250 gram koolrabi
- 250 gram kikkererwten (uitlekgewicht, blik)
- 400 gram tomatenblokjes zonder zout (blik)
Bereiding
- Snijd het vlees in blokjes. Bak het vlees in de hete olie lichtbruin.
- Pel de ui en de knoflook en snijd klein.
- Was de koriander. Houd de bladeren apart en hak de steeltjes klein.
- Bak de ui, de knoflook, de koriandersteeltjes en de gemalen komijn mee met het vlees tot het gaat geuren.
- Voeg de tomatenpuree toe. En bak deze kort mee.
- Voeg het laurierblad, het stuk bouillontablet en het water toe en stoof het vlees in 45 minuten gaar.
- Schil de koolrabi en snijd in blokjes. Stoof de koolrabi de laatste 10 minuten met het vlees mee.
- Spoel de kikkererwten af onder koud water.
- Roer de kikkererwten en de tomatenblokjes door de soep en warm het geheel nog even door.
- Strooi de korianderblaadjes over het gerecht als garnering. Eet smakelijk!
Wil je meer ijzerrijke recepten?
Bekijk dan ook deze artikelen:
- Rijstsalade met groente, sinaasappel en cashewnoten
- 8 (smakelijke) tips om je ijzergehalte op peil te houden
Dit is een recept van het Voedingscentrum.