alt tekst

Kennis delen

Omschrijving

Omschrijving

Sanquin verzorgt op not-for-profit basis de bloedvoorziening in Nederland en bevordert de transfusiegeneeskunde. Hierbij voldoet de organisatie aan de hoogte eisen van kwaliteit, veiligheid en doelmatigheid. In de wet staat dat Nederland zelfvoorzienend moet zijn in bloedproducten. Dat moet gebeuren op basis van vrijwillig en belangeloos afgestaan bloed.

De divisie Bloedbank van Sanquin zorgt voor het behoud en de werving van donors. De Bloedbank regelt ook de inzameling van bloed op de vele afnamelocaties in ons land. Zonder de 400.000 donors in Nederland zou Sanquin haar levensreddende werk niet kunnen doen. Vandaar ook dat Sanquin zeer serieus omgaat met haar taak: zorgen dat al deze onbaatzuchtige giften zo veilig en efficiënt mogelijk zo veel mogelijk patiënten ten goede komen. Deze opdracht vergt een geoliede, technisch hoogwaardige en uiterst professionele organisatie.

Doel van het stagetraject

Het doel van het stagetraject is dat de stagiaire de taken van een donorassistent volbloed onder begeleiding uit kan voeren.

Doelgroep en vooropleiding

Het stagetraject is bedoeld voor leerlingen in het laatste stadium van MBO dagopleiding met minimaal niveau 3 of 4 (BOL).

Laatst bewerkt op: 21 maart 2017