alt tekst

Kennis delen

Omschrijving

De cursusdatum is nog onbekend. De cursus vindt doorgang onder voorbehoud van voldoende aanmeldingen. Direct inschrijven.

Sanquin Bloedvoorziening verzorgt de cursus Toepassing van bloedproducten. Deze cursus behandelt de aspecten die samenhangen met de specificaties van bloedproducten, indicaties voor toepassing en bijwerkingen. De kennis die u tijdens de cursus opdoet stelt u in staat om indicaties en productkeuzes te bepalen.

Leerdoelen
Na afloop van de cursus kunt u:

  • Oordelen over de geschiktheid van (afgekeurde) donors in geval van bestemde donaties of situaties van ‘compassionate need’.
  • Informatie verstrekken en voorlichten over het beleid en de richtlijnen ten aanzien van bloedtransfusie en langhoudbare bloedproducten.
  • Adviseren over de indicaties, productkeuzen en toediening van kort- en langhoudbare bloedproducten.
  • Adviseren in geval van transfusiereacties en andere nevenwerkingen en voorstellen geven voor diagnostiek en behandeling.

Voor wie
De cursus Toepassing van bloedproducten is bestemd voor professionals werkzaam in de keten van bloedtransfusieketen en vormt een onderdeel van de opleiding tot transfusiearts bij Sanquin en van de opleiding tot klinisch chemicus. De cursus kan tevens gevolgd worden door andere professionals met een voltooide HBO of Academische opleiding, in het kader van het aandachtsgebied bloedtransfusiegeneeskunde.

Voor deelname aan de cursus is een vooropleiding op minimaal HBO-niveau vereist.

Laatst bewerkt op: 22 mei 2017