alt tekst

Kennis delen

Omschrijving

Sanquin organiseert samen met Hogeschool Arnhem en Nijmegen (HAN) de cursus Bloedtransfusie. De cursus bestaat uit drie afzonderlijke modules, die u ook apart kunt volgen:

1. Module Bloedbankkunde
De module Bloedbankkunde van Sanquin is uniek in Nederland. Geen enkele opleiding behandelt de bloedtransfusieketen zo gestructureerd als deze. Tijdens de module leert u meer over het verkrijgen en bewerken van bloed en bloedproducten. Daarnaast komt u alles te weten over de indicatiestelling voor bloed en bloedproducten, transfusiereacties en de problematiek van de patiënt met multipele bloedgroepantistoffen.

2. Module Immuunhematologie
De module Immuunhematologie verdiept uw kennis en ontwikkelt praktische vaardigheden rondom labaratoriumtechnische en klinische aspecten van bloedgroepenproblematiek.

Doelstelling van de cursus Bloedtransfusie
De cursus Bloedtransfusie richt zich op het verkrijgen van gedegen theoretische kennis op het gebied van immunologie, immuunhematologie en bloedbankkunde.

Voor wie
De cursus Bloedtransfusie is interessant voor:

  • Medewerkers van bloedbanken en bloedtransfusiediensten van ziekenhuizen zoals analisten.
  • Personen die werken in het vakgebied van de bloedgroepenserologie, vooral klinisch chemisch en medisch microbiologisch laboratoriummedewerkers.
  • Laboratoriumartsen en klinisch chemici.
  • Belangstellenden die meer kennis willen vergaren over de bloedtransfusieketen, immunologie en/of immuunhematologie.

Voor deelname aan de cursus is een HBO werk- en denkniveau vereist.

Laatst bewerkt op: 19 oktober 2016