Terug naar overzicht

Co-schappen Sociale Geneeskunde

Studenten geneeskunde kunnen bij Sanquin co-schappen lopen. Je maakt hier kennis met het profiel-specialisme donorgeneeskunde.

Co-assistentschap bij Sanquin is de ideale gelegenheid om met eigen ogen te zien en te ervaren wat donorgeneeskunde inhoudt. Sanquin verzorgt onderwijs voor co-assistenten van verschillende universiteiten, waaronder de Vrije Universiteit Medisch Centrum (VUMC), Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC), Universitair Medisch Centrum Utrecht (UMCU), Academisch Medisch Centrum (AMC), Radbound Universitair Medisch Centrum Nijmegen (Radboud UMC) en Maastricht University.

Stageprogramma

Als co-assistent loop je mee met diverse disciplines binnen de Bloedbank van Sanquin. Zo krijg je een zo compleet mogelijk beeld van de bloedtransfusieketen met de focus op donorgeneeskunde. Het stageprogramma bestaat uit de volgende onderdelen: 

Stageopdracht

Je krijgt een stageopdracht die past bij de duur van je co-schap. 

Persoonlijke beleiding

Tijdens je co-schap krijg je persoonlijke begeleiding van een ervaren donorarts. Deze begeleider zorgt ervoor dat je aan het eind van je co-schap een goed beeld hebt gekregen van het profielspecialisme donorgeneeskunde.

Locatie

Het stageprogramma vindt plaats op diverse afnamelocaties in Nederland. Gedurende één dag zal je op de hoofdlocatie van Sanquin (Plesmanlaan 125 te Amsterdam) verschillende afdelingen bezoeken.

Werktijden

Werktijden zijn divers, afhankelijk van de openingstijden van de afnamelocaties. (Het meekeuren met de donorarts is veelal in de avonduren.)

Meer weten?
Neem contact op met de managementassistenten van de afdeling Medische Donorzaken.
E: co-schappen@sanquin.nl

Terug naar overzicht