Lesmateriaal basisonderwijs

Voor leerlingen in het basisonderwijs is er een speciaal lespakket, 'De wereld van bloed enzo'. Dit lespakket leert scholieren van de hoogste klassen van het basisonderwijs over bloed, bloedgroepen en de geschiedenis van bloed.

De wereld van bloed enzo

Het lespakket 'De wereld van bloed enzo' leert scholieren alles over de geschiedenis van bloed, de samenstelling van bloed, de verschillende bloedgroepen, bloedtransfusie en het werk van de bloedbank. Ook is er een uitgebreide bronnenbank aanwezig met feiten en weetjes. Het lespakket staat op www.ikvanbinnen.nl.

Doelgroep

'De wereld van bloed enzo' is bedoeld voor scholieren uit de hoogste klassen van het basisonderwijs. Het is ook geschikt voor leerlingen van de eerste klassen van het voortgezet onderwijs.

Meer lesmateriaal 

Op www.ikvanbinnen.nl is behalve lesmateriaal over bloed nog meer te vinden over de binnenkant van het menselijk lichaam. Het skelet, de zenuwen en de organen komen aan bod. Met filmpjes, een computerspel, achtergrondinformatie, werkbladen en een leesopdracht wordt de werking van het menselijk lichaam uit de doeken gedaan.

Laatst bewerkt op: 25 februari 2016