Docenten

Sanquin ondersteunt docenten in het basis- en voortgezet onderwijs op verschillende manieren bij onderwijs over bloed en afweer. Sanquin biedt lesmateriaal, nascholing en maatschappelijke stages.

Lesmateriaal

Sanquin heeft lesmateriaal ontwikkeld over bloed en afweer voor zowel leerlingen in het basisonderwijs als het voortgezet onderwijs. Het lesmateriaal is geschreven in samenwerking met instellingen gespecialiseerd in natuurwetenschappelijk onderwijs.  

Gastlessen

Sanquin verzorgt samen met Matchis gastlessen aan middelbare scholieren over stamcel- en bloeddonatie. Thema's als 'Wie heeft donaties nodig?' en 'Waarom worden mensen wel of geen donor' komen aan bod. De gastles is kosteloos en wordt gegeven door een vakkundige en enthousiaste gastdocent. De lessen zijn voor middelbare scholieren (16 jaar en ouder) en MBO. 

Nascholing

Sanquin organiseert één tot twee keer per jaar een nascholingscursus op het terrein van bloed en afweer voor docenten en TOA's van bovenbouwklassen havo en vwo. De cursussen belichten recente ontwikkelingen uit onderzoek en praktijk en sluiten aan bij actuele maatschappelijke thema‚Äôs. Een practicum maakt vaak deel uit van de cursussen.

Maatschappelijke stages

Met ingang van 1 maart 2015 zijn wij gestopt met het aanbieden van maatschappelijke stages. Wij wensen je veel succes bij het zoeken naar een interessante en leuke stageplek.

Laatst bewerkt op: 13 november 2017