#myfirstblood wat is dat?

Een actie voor gamers die levens willen redden. Ben jij de gamer die het spel vaak naar zijn hand zet met een first blood? Applaus van je teamleden: well played. Een lekker gevoel aan het begin van de game. #Myfirstblood is eigenlijk net zo.

Jij laat jouw bloed testen tijdens een keuring bij Sanquin, dat doe je nadat je je hebt aangemeld als donor. De keuring duurt maar een paar minuutjes en we testen jouw bloed met één prik. Jouw #myfirstblood bij Sanquin is de eerste stap om een echte donor te worden. Als dank krijg je een League of Legends-skin van onze partner Riot Games. Zo kun je de aankomende jaren gamen én levens redden.

Het verschil maken

Christel (28 jaar, League of Legends speler Selyse Stonetree) - ”Mijn moeder heeft op vroege leeftijd een zware hersenbloeding gekregen en heeft toen meerdere zakjes bloed nodig gehad om te overleven. Na een hevige strijd en een lange revalidatie is ze toen gelukkig heel goed hersteld.

Ik was 17 toen het gebeurde en heb een aantal jaren later besloten om zelf bloeddonor te worden. Het ’kost’ maximaal een uurtje van mijn tijd per keer en zo help ik iemand anders zijn leven te redden! Een kleine moeite... Ik zou iedereen willen oproepen ook voor #myfirstblood te gaan, het geeft zoveel voldoening en nu ook nog eens een skin als beloning met deze actie!"

Veelgestelde vragen

 • Wat is de game behind the game voor Sanquin?

  Sanquin zoekt nieuwe donors. We werven voortdurend mannen en vrouwen in alle leeftijden en met westerse en niet-westerse achtergronden. De game-wereld is nieuw voor ons, maar elke donor telt voor ons: we hopen dus van harte dat jij ook donor wordt. Samen met de donors zorgen we voor een beter leven van 100 duizenden patiënten. We hebben jouw bloed nodig om ook in de toekomst levens te redden. Misschien wel die van jouw vriend, vriendin of een familielid.

 • Wat gebeurt er tijdens de keuring?

  De donorarts neemt de (medische) vragenlijst met je door. De donorarts let er op dat het geven van bloed veilig is en niet schadelijk voor jouw gezondheid. Tijdens dit gesprek meten we ook je bloeddruk, bepalen we je gewicht en meten we het ijzergehalte in je bloed.

  Na het gesprek met de donorarts neemt de donor-assistent een aantal buisjes bloed bij je af voor het testen van je bloed.

  Jij maakt een selfie en appt deze naar het 06-actienummer dat je in de bevestigingsmail na registratie kan vinden. Daarna ontvang je per WhatsApp een unieke code waarmee je de League of Legends-skin kan verzilveren.  

 • Waarop wordt mijn bloed getest?

  Al het gedoneerde bloed testen we op 4 infectieziekten, die via bloed overdraagbaar zijn: HIV, Hepatitis B, Hepatitis C en Syfilis. 

  Het bloed van nieuwe donors testen we ook op HTLV-I/II. De verwekkers van deze vijf ziekten kunnen lang, soms levenslang, in het bloed aanwezig blijven. Wanneer een virus of bacterie in je bloed zit, ben je een drager van de ziekte. Hiervan merk je zelf soms helemaal niets, maar je bloed is wel besmet. Sanquin staat voor een veilige bloedvoorziening: zowel voor de donor als voor de patiënt.

  Wanneer blijkt dat je besmet bent met één van deze vijf infectieziekten, dan lichten we je altijd in.

 • Waar kan ik bloed geven?

  Sanquin heeft 50 vaste locaties en 85 mobiele afnames in Nederland. Per e-mail krijg je een oproep bij jou – zo dicht mogelijk – in de buurt. Voor de een zal het iets verder reizen zijn dan voor de ander. Kijk bij de afnamelocaties waar jij in de toekomst dichtbij huis als donor bloed kan geven.

Bekijk alle veelgestelde vragen arrow_forward

Heb je vragen?

Contact

Sanquin.nl cookie-instellingen

Deze website maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren en het gebruiksgemak te vergroten. Sanquin neemt de bescherming van jouw privacy zeer serieus. Daarom verzamelen we op onze site alleen anonieme gegevens, tenzij jij ons toestemming geeft om ook andere gegevens te verzamelen. Geef hieronder jouw persoonlijke voorkeuren aan.

Functioneel

Marketing

Advertentietracking