In 10 stappen een skin

Hieronder staan 10 stappen (+ next level stap 11) uitgelegd, zodat je weet wat je te wachten staat. Zoals je kunt zien is het voor gamers heel eenvoudig om donor te worden en om een League of Legends-skin te verdienen.

Stap 1

Meld je aan als donor en vul het aanmeldformulier correct in

Stap 2

Ga akkoord met de actievoorwaarden en druk op de “verzend-button”

Stap 3

Je ontvangt een bedankmail met daarin de wachttijd voor een afspraak en het actie-06-nummer

Stap 4

Sanquin neemt contact met je op voor een keuringsafspraak

Stap 5

Je ontvangt een Whatsapp bericht (of SMS) dat er een skin voor je klaar staat.  Het enige wat je daarvoor moet doen is het volgende:

Stap 6

Je meldt je aan bij de balie en wacht een paar minuutjes op de donorarts

Stap 7

De donorarts komt je halen en jouw #myfirstblood begint (met één prik testen we je bloed)

Stap 8

Maak een selfie tijdens of na de keuring bij Sanquin (jij op de foto dus)! Zorg ervoor dat er geen andere mensen op de foto staan in verband met de privacywet. 

Stap 9

App je selfie naar het 06-actienummer (waar je eerder een bericht van ontving). Het zou geweldig zijn als je jouw selfie op social media wilt delen met jouw #myfirstblood-ervaring. Zo inspireer jij anderen om zich te registreren. Maar dit is natuurlijk niet verplicht.

Stap 10

Good game, well played! Je hebt de League of Legends-skin verdiend. Je ontvangt na je selfie een Whatsapp bericht met een unieke code. Door deze code te verzilveren ontvang je je skin.

Next level: stap 11 

Wij hopen dat je nog heel veel First Bloods in League of Legends weet te maken en jouw #myfirstblood bij Sanquin een vervolg krijgt. We kijken ernaar uit je nog vaak bij Sanquin te zien als nieuwe donor. We hebben je hulp keihard nodig en zullen je als nieuwe donor vragen langs te komen om levens te redden met jouw bloed.

Veelgestelde vragen

 • Wat is de game behind the game voor Sanquin?

  Sanquin zoekt nieuwe donors. We werven voortdurend mannen en vrouwen in alle leeftijden en met westerse en niet-westerse achtergronden. De game-wereld is nieuw voor ons, maar elke donor telt voor ons: we hopen dus van harte dat jij ook donor wordt. Samen met de donors zorgen we voor een beter leven van 100 duizenden patiënten. We hebben jouw bloed nodig om ook in de toekomst levens te redden. Misschien wel die van jouw vriend, vriendin of een familielid.

 • Wat gebeurt er tijdens de keuring?

  De donorarts neemt de (medische) vragenlijst met je door. De donorarts let er op dat het geven van bloed veilig is en niet schadelijk voor jouw gezondheid. Tijdens dit gesprek meten we ook je bloeddruk, bepalen we je gewicht en meten we het ijzergehalte in je bloed.

  Na het gesprek met de donorarts neemt de donor-assistent een aantal buisjes bloed bij je af voor het testen van je bloed.

  Jij maakt een selfie en appt deze naar het 06-actienummer dat je in de bevestigingsmail na registratie kan vinden. Daarna ontvang je per WhatsApp een unieke code waarmee je de League of Legends-skin kan verzilveren.  

 • Waarop wordt mijn bloed getest?

  Al het gedoneerde bloed testen we op 4 infectieziekten, die via bloed overdraagbaar zijn: HIV, Hepatitis B, Hepatitis C en Syfilis. 

  Het bloed van nieuwe donors testen we ook op HTLV-I/II. De verwekkers van deze vijf ziekten kunnen lang, soms levenslang, in het bloed aanwezig blijven. Wanneer een virus of bacterie in je bloed zit, ben je een drager van de ziekte. Hiervan merk je zelf soms helemaal niets, maar je bloed is wel besmet. Sanquin staat voor een veilige bloedvoorziening: zowel voor de donor als voor de patiënt.

  Wanneer blijkt dat je besmet bent met één van deze vijf infectieziekten, dan lichten we je altijd in.

 • Waar kan ik bloed geven?

  Sanquin heeft 50 vaste locaties en 85 mobiele afnames in Nederland. Per e-mail krijg je een oproep bij jou – zo dicht mogelijk – in de buurt. Voor de een zal het iets verder reizen zijn dan voor de ander. Kijk bij de afnamelocaties waar jij in de toekomst dichtbij huis als donor bloed kan geven.

Bekijk alle veelgestelde vragen arrow_forward

Heb je vragen?

Contact

Sanquin.nl cookie-instellingen

Deze website maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren en het gebruiksgemak te vergroten. Sanquin neemt de bescherming van jouw privacy zeer serieus. Daarom verzamelen we op onze site alleen anonieme gegevens, tenzij jij ons toestemming geeft om ook andere gegevens te verzamelen. Geef hieronder jouw persoonlijke voorkeuren aan.

Functioneel

Marketing

Advertentietracking