Bedankt dat ik mijn verjaardag kan vieren

14 juni: Wereld Bloeddonordag

Isabelle-AmeBloeddonors geven patiënten de kans om weer gezond te worden, gezond te blijven of een betere kwaliteit van leven te ervaren. Dat zij massaal vrijwillig bloed geven, is bijzonder en dat vieren wij ieder jaar op 14 juni.

In 2014 hebben we de campagne Geefhetdoor gelanceerd. Op www.geefhetdoor.nu riepen we iedereen op om alle bloed- en plasmadonors te bedanken. Iedere dag passeren bloeddonors en patiënten elkaar zonder het te weten. Deze anonieme ontmoetingen zijn bijzonder en die hebben wij in beeld gebracht in een videoclip. Singer-songwriter Isabelle Amé heeft daar het nummer “Today” bij geschreven.

Isabelle licht toe: “Toen ik hoorde over deze bedank-actie, vond ik dat zo’n sympathiek gebaar dat het me inspireerde tot het maken van dit liedje. Het gaat over geven en krijgen, over hoe geven vaak heel gewoon lijkt, terwijl het eigenlijk heel bijzonder is. Bij bloeddonorschap kan het zelfs om het ‘geven van leven’ gaan.”

Via social media en kranten riepen we iedereen op om naar www.geefhetdoor.nu te gaan om alle bloeddonors in het zonnetje te zetten door het delen van de videoclip via Facebook en Twitter. Ook kon er een een bloeddruppeltje toegevoegd worden aan je Facebook en Twitter profielfoto met een ‘Twibbon’.

Mag ik nu bloed geven?

Doe de donortest