#missingtype

Wereld Bloeddonordag (WBDD)

In 2004 heeft de Wereld Gezondheidsorganisatie (WHO) 14 juni omgedoopt tot Wereld Bloeddonordag. Met deze dag - één van de acht internationale gezondheidsdagen van de WHO - wordt wereldwijd aandacht gevraagd voor vrijwillig en onbetaald bloeddonorschap. Donors geven patiënten de kans om weer gezond te worden, gezond te blijven of een betere kwaliteit van leven te ervaren.

Ben je nog geen donor?

Meld je hier aan

Wereld bloeddonordag 2018

A, B, O, AB, we missen jullie

Op 11 juni - drie dagen vóór Wereld Bloeddonordag - is de campagne #missingtype geïntroduceerd. Een internationale campagne voor de werving van bloeddonors. In het kader van deze campagne haalden Sanquin, bedrijven, merken en personen in 2016 al eens de bloedgroep aanduidingen A, B, AB en O uit hun beeldmerken, namen en logo’s. Met het verdwijnen van die ‘bloedgroepen’ in de omgeving, werden mensen opgeroepen om zich als donor aan te melden om het tekort aan A, B, AB en O aan te vullen.

Help mee met het werven van nieuwe donors!

Van 11 tot en met 20 juni voeren we in Nederland de campagne #missingtype, waarmee we op zoek gaan naar mensen die belangeloos iets voor een ander willen doen. Mannen en vrouwen die met hun gift levens gaan redden en anderen weer laten genieten van de mooie momenten in het leven. Deze onbaatzuchtige mensen werken ongetwijfeld ook bij uw organisatie. Als partner vragen we uw hulp door zichtbaarheid aan onze campagne te geven.

Hoe kan ik bijdragen?

Meedoen aan de campagne is heel eenvoudig. Hieronder volgen een paar tips. Middelen hiervoor vindt u in onze gallery

  • Posters op de afdeling(en) op te hangen, bij de koffiemachine of in de lift.
  • Door het plaatsen van een banner op uw website.
  • Via facebook en social media onze berichten te verspreiden.
  • Of op uw homepage bijvoorbeeld - alle a's, b's en o's rood maken en vergezellen van een uitleg waarom u dit heeft gedaan.

 

Meer over Wereld bloeddonordag in Nederland

Mag ik nu bloed geven?

Doe de donortest