Bedankt dat ik mijn verjaardag kan vieren

Wereld Bloeddonordag (WBDD)

In 2004 heeft de Wereld Gezondheidsorganisatie (WHO) 14 juni omgedoopt tot Wereld Bloeddonordag. Met deze dag - één van de acht internationale gezondheidsdagen van de WHO - wordt wereldwijd aandacht gevraagd voor vrijwillig en onbetaald bloeddonorschap. Donors geven patiënten de kans om weer gezond te worden, gezond te blijven of een betere kwaliteit van leven te ervaren.

Ben je nog geen donor?

Meld je hier aan

Wereld bloeddonordag 2017

Patiënten bedanken in levende lijve onze donors

510x287px-basketbal 510x287px-familie Bloeddonors bedankt

Dit jaar komen op bijna alle afnamelocaties op 14 juni één of meerdere ontvangers van bloed(producten) om donors te bedanken voor hun bijzondere gift.

Deze dankbare ontvangers vertellen onze donors wat de bloedgift voor hun leven betekent en zo het "waarom" van het bloed doneren een gezicht geven.

Via sociale media donors bedanken: #bloeddonorsbedankt

Omdat niet alle donors op 14 juni op de bloedbank komen, bedanken we ook donors online, waarbij we #bloeddonorsbedankt gebruiken.

Ontvangers van bloed(producten) vragen we om door het maken en plaatsen van een filmpje donors te bedanken voor het feit dat ze eenvoudige, vaak vanzelfsprekende, dingen nog kunnen doen dankzij bloeddonors.

Ben je zelf ontvanger van bloed(producten)? Maak dan een foto of filmpje om onze bloeddonors te bedanken en vermeld hierbij #bloeddonorsbedankt zodat ze ook vindbaar zijn voor onze donors.

Hieronder de filmpjes die we delen via social media, ter inspiratie.

 

Meer over Wereld bloeddonordag in Nederland

Mag ik nu bloed geven?

Doe de donortest