Je kent haar niet, maar je kunt haar wel genezen

Vaak gestelde vragen: DonorInzicht

Ik geef plasma, mag ik dan mee doen?
Ja, ook als je een plasmadonor bent kun je meedoen aan dit onderzoek.

 Ik heb een uitnodiging gehad, maar ben geen donor meer, mag ik mee doen?
Ja, ook als je geen donor meer bent kun je meedoen aan dit onderzoek. Om deel te nemen vragen wij je eenmalig naar een afnamelocatie te komen waar alleen buisjes voor het onderzoek worden afgenomen.

Ik heb een normaal/hoog Hb, mag ik meedoen?
Ja, zeker we willen mensen met een hoog en laag Hb vergelijken. Hiervoor is het juist gewenst dat ook donors met een normaal/hoog Hb meedoen. Voor deelname aan het onderzoek is het dus niet per se nodig dat je een laag Hb hebt. 
 
Ik heb een laag Hb, mag ik meedoen?
Ja, zeker we willen mensen met een hoog en laag Hb vergelijken. Hiervoor is het juist gewenst dat ook donors met een laag Hb meedoen. Voor deelname aan het onderzoek is het dus niet per se nodig dat je een normaal/hoog Hb heeft.

Ik ben zwanger, mag ik mee doen?
Ja, zeker ook als je zwanger bent mag je meedoen aan dit onderzoek. Om deel te nemen vragen wij je naar een afnamelocatie te komen waar alleen buisjes voor het onderzoek worden afgenomen.

Ik menstrueer niet (meer), mag ik mee doen?
Indien je niet (meer) menstrueert bijvoorbeeld door overgang, pil gebruik, spiraal, mag u mee doen aan het onderzoek. Op de menstruatiescorekaart die je hebt ontvangen kun je aangeven dat je de afgelopen 6 maanden niet hebt gemenstrueerd.

Staat er een vergoeding tegenover deelname aan het onderzoek?
Deelnemers krijgen geen vergoeding voor deelname aan het onderzoek. Wel is het mogelijk om jouw reiskosten vergoed te krijgen. Je kunt de volgende kosten declareren: parkeergeld, brug- en tolgelden, verreden autokilometers of de kosten van openbaar vervoer. Bij de balie van de afnamelocaties is een declaratieformulier beschikbaar. Het ingevulde declaratieformulier kan je bij de balie afgeven.

Ik ben de link naar de vragenlijst kwijt, waar kan ik deze vinden?
Je kunt de algemene vragenlijst vinden via http://tinyurl.com/donorinzicht. Neem contact op met de onderzoeker indien je de inloggegevens kwijt bent.

Ik wil de vragenlijst op papier ontvangen, kan dat?
Indien je de vragenlijst liever op papier ontvangt, kun je het beste contact opnemen met de onderzoeker. Zij stuurt je dan de vragenlijst met antwoordenvelop toe (via de post). 

De vragenlijst werkt niet, wat nu?
Mogelijk werkt het wel in een ander browser (bijvoorbeeld Chrome i.p.v. Internet Explorer). Indien je problemen blijft ondervinden, kunnen wij je de vragenlijst ook op papier toesturen. Neem hiervoor contact op met de onderzoeker. Zij stuurt je dan de vragenlijst met antwoordenvelop toe (via de post). 

Ik ben na de eerste vragenlijst gestopt en wil nu verder met de voedselvragenlijst, waar kan ik deze vinden?
Je kunt de voedselvragenlijst vinden via www.voedselvragenlijst.nl. Links bovenin de pagina kun je inloggen met de gegevens uit de brief. Neem contact op met de onderzoeker indien u uw inloggegevens kwijt bent.

 Contactgegevens onderzoeker

 Donor InZicht: erfelijke factoren
 Mw. Drs. Tiffany Timmer
 Telefoon: 06 - 12 74 20 99
 E-mail: donorinzicht@sanquin.nl

Mag ik nu bloed geven?

Doe de donortest