Geelzucht gehad? Je kent hem niet, maar jij kan hem genezen!

Geelzucht (hepatitis A) gehad?

De vraag naar plasma met antistoffen tegen hepatitis A is de afgelopen tijd sterk toegenomen. Daarom zijn we op zoek naar nieuwe plasmadonors met deze antistof. Deze antistoffen (afweerstoffen) worden aangemaakt als je een infectie hebt gehad met het hepatitis A-virus.

Heb je ooit Geelzucht (hepatitis A) gehad? Dan is de kans groot dat je antistoffen tegen hepatitis A in je bloed hebt. We doen graag een extra test om te onderzoeken hoeveel van deze antistoffen in jouw bloed zitten. Is dit gehalte hoog genoeg? Dan ben je zeer geschikt om plasma te geven met antistoffen tegen hepatitis A!

Ja, ik wil meehelpen!

Wil je meehelpen en je bloed op de antistoffen laten onderzoeken bel ons dan op 0800-5115 (gratis). We stellen je dan een paar vragen en maken een afspraak voor een volgende donatie of keuring (wanneer je nog geen donor bent) waarbij we de extra test zullen uitvoeren.

Wie heeft deze antistoffen nodig?

Van plasma met antistoffen tegen Hepatitis A worden medicijnen gemaakt voor patiënten met een zwakke afweer tegen besmettelijke ziekten, denk hierbij aan mensen met leukemie.

Meer weten?

Mag ik nu bloed geven?

Doe de donortest