De eerste stap heb je al gezet!

Na jouw aanmelding als bloeddonor ontvang je per e-mail een bevestiging. Wij nemen binnen een week contact met je op om een eerste afspraak te maken. Mocht dit niet lukken, dan ben je uiteraard van harte welkom om ons zelf te bellen op 0800-5115 (gratis).

De eerste afspraak

Voordat je daadwerkelijk bloed mag geven, krijg je eerst een keuring. Hiermee bepalen we je algehele gezondheid met een donorarts. 

Als je bij de afnamelocatie komt voor je eerste afspraak, kun je je melden bij de balie. Hier vraagt een van onze medewerkers je om een geldig identificatiebewijs. Vergeet deze dus niet mee te nemen. Nadat je je hebt geïdentificeerd, krijg je een medische vragenlijst om direct in te vullen.

Wanneer je aan de beurt bent, zal de donorarts de medische vragenlijst met je doornemen. Tijdens dit gesprek bepalen we je gewicht en wordt ook je bloeddruk en het ijzergehalte in je bloed gemeten. Na het gesprek met de donorarts neemt de donorassistente een aantal buisjes bloed bij je af. Dit hebben we nodig om je bloed te testen.


Bloed getest? Oproepkaart op de mat 

Als na jouw eerste keuringsafspraak blijkt dat alles in orde is, mag je bloed geven. Je ontvangt van ons een oproepkaart op de deurmat voor je eerste bloeddonatie. Je hebt vanaf de oproepdatum op de kaart twee weken om bij ons langs te komen.


De eerste keer bloed geven 

Elke keer dat je bloed geeft, krijg je een medische keuring. Dit doen we voor de veiligheid van zowel jou als de patiënt. Het bloed geven zelf duurt ongeveer tien tot vijftien minuten. Na jouw bloeddonatie kun je plaatsnemen in het donor café om nog even wat te eten en drinken.

Na jouw bloeddonatie kun je plaatsnemen in de wachtruimte om nog even wat te eten en drinken. In totaal ben je ongeveer een uur kwijt aan je bezoek aan de bloedbank (aanmelden, keuring, afname, eten en drinken).

Sanquin.nl cookie-instellingen

Deze website maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren en het gebruiksgemak te vergroten. Sanquin neemt de bescherming van jouw privacy zeer serieus. Daarom verzamelen we op onze site alleen anonieme gegevens, tenzij jij ons toestemming geeft om ook andere gegevens te verzamelen. Geef hieronder jouw persoonlijke voorkeuren aan.

Functioneel

Marketing

Advertentietracking