Heb jij bloedgroep A-negatief?

7 procent van de Nederlanders hebben de bloedgroep A-negatief. Maar daardoor ben je niet minder van betekenis. Voor veel mensen ben je nog steeds van levensbelang! Patiënten met de bloedgroepen A- en AB-positief en -negatief kunnen jouw rode cellen ontvangen.

Vrouwen mogen maximaal drie keer per jaar bloed geven, mannen maximaal vijf keer per jaar. Hoe vaak je wordt opgeroepen hangt af van de bloedgroep die op een bepaald moment nodig is.

Een patiënt krijgt bij voorkeur bloed van zijn eigen bloedgroep. Een patiënt met bloedgroep A-negatief krijgt dus bij voorkeur bloed van een A-negatieve bloeddonor. We hebben daarom alle bloedgroepen hard nodig.

Sanquin.nl cookie-instellingen

Deze website maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren en het gebruiksgemak te vergroten. Sanquin neemt de bescherming van jouw privacy zeer serieus. Daarom verzamelen we op onze site alleen anonieme gegevens, tenzij jij ons toestemming geeft om ook andere gegevens te verzamelen. Geef hieronder jouw persoonlijke voorkeuren aan.

Functioneel

Marketing

Advertentietracking