Omdat het er was

Paul Uijttenboogaart is donor in Apeldoorn. Hij besefte na zijn motorongeluk dat als hij bloed had nodig gehad, het er gewoon zou zijn geweest.

"Collega’s van het werk hadden een motortoertocht georganiseerd en ik raakte op de dijk tussen Deventer en Zwolle wat achterop. Ik zag een bocht over het hoofd, rolde van het talud af en kwam onderaan de dijk in een weiland tot stilstand. Het was puur mazzel dat ik geen boom of lantaarnpaal ben tegengekomen. Ik kwam bij mijn positieven toen er een ambulancebroeder boven mijn hoofd hing. In het ziekenhuis stond alles klaar voor het geval ik interne bloedingen had."

"Ik had twee engeltjes op mijn schouders; meer dan een geschaafde knie, stijve spieren en een gekrenkt ego hield ik er niet aan over. Maar als ik bloed nodig had gehad, was het er gewoon geweest. Dat bewustzijn was voor mij de trigger om donor te worden, alweer zeventien jaar geleden inmiddels."
 

Sanquin.nl cookie-instellingen

Deze website maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren en het gebruiksgemak te vergroten. Sanquin neemt de bescherming van jouw privacy zeer serieus. Daarom verzamelen we op onze site alleen anonieme gegevens, tenzij jij ons toestemming geeft om ook andere gegevens te verzamelen. Geef hieronder jouw persoonlijke voorkeuren aan.

Functioneel

Marketing

Advertentietracking