Bloeddonatie afzeggen

Komt het niet uit om bloed te geven? Vul dan onderstaand formulier in.

Vanwege privacyredenen kunnen we je via e-mail helaas niet verder helpen met medische meldingen. Bel daarvoor de Donorinformatielijn: 0800-5115.

Om erachter te komen of je op dit moment bloed mag geven, kun je ook (in enkele minuten) de donortest doen.

Langere verwerkingstijd
Door de situatie rondom het coronavirus is het drukker dan normaal. Het kan zijn dat je afmelding daarom later wordt verwerkt en je in de tussentijd een nieuwe oproep ontvangt. Deze kun je dan als niet verzonden beschouwen. Excuses voor het ongemak.

De cijfers onder de grootste barcode op je oproepkaart.
Hiermee bedoelen we je naam zoals vermeld in paspoort, identiteitskaart of rijbewijs. Met deze naam kunnen wij je terug vinden in ons systeem.
Als je zwanger bent, mag je bloed geven vanaf zes maanden na het einde van de zwangerschap (na bevalling of een eventuele miskraam/abortus). Op basis van de opgegeven datum, stellen we jouw volgende donatie daarom 6 maanden uit. Na deze periode ontvang je weer een oproepkaart van ons.
Vanwege privacyredenen mogen we je per mail niet verder helpen als het gaat om een medische reden. Bel ons daarom om af te melden met een medische reden (0800-5115).
Indien gekozen voor anders: vul hier in vanaf welke datum je weer bloed wil geven.

* Alle bovenstaande gegevens helpen ons om je sneller terug te vinden in ons systeem en de melding correct af te handelen.