Bloedvoorraad

Het bloed dat gemiddeld in 7 dagen door de ziekenhuizen in Nederland gebruikt wordt voor patiënten, hebben wij op voorraad. Voor enkele bloedgroepen (bijvoorbeeld B- en AB) houden we een gemiddelde voorraad aan van 8 dagen. We kunnen daardoor bijna altijd aan de ziekenhuizen leveren wat ze nodig hebben aan bloedproducten. Door het sturen van oproepen naar donors proberen we de juiste voorraad te waarborgen.

Week 11

 

Voorraadniveaus

Er worden 4 voorraadniveau’s onderscheiden. Afhankelijk van de voorraadstand roepen we meer of minder bloeddonors van de betreffende bloedgroep op.

Ruim (paars)

De voorraad is hoger dan 9 dagen. Minder donors oproepen.

Optimaal (groen)

De voorraad is tussen 5 en 9 dagen. Normaal aantal donors oproepen.

Matig (oranje)

De voorraad loopt terug en is onder 5 dagen gekomen. Extra donors oproepen.

Laag (rood)

De voorraad is onder 3 dagen. Extra donors oproepen op korte termijn.

Voor de bloedgroepen B- en AB zijn de grenzen overal een dag hoger dan hierboven genoemd.

Door schommelingen in het aantal bloedproducten die nodig zijn voor patiënten of in donoropkomst, bijvoorbeeld door vakanties of feestdagen, is de bloedvoorraad constant in beweging. Het streven is natuurlijk dat de bovenkant van de staven in de grafiek in het groene gebied blijven.

Sanquin.nl cookie-instellingen

Deze website maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren en het gebruiksgemak te vergroten. Sanquin neemt de bescherming van jouw privacy zeer serieus. Daarom verzamelen we op onze site alleen anonieme gegevens, tenzij jij ons toestemming geeft om ook andere gegevens te verzamelen. Geef hieronder jouw persoonlijke voorkeuren aan.

Functioneel

Marketing

Advertentietracking