Je kent haar niet, maar je kunt haar wel genezen

Wat gebeurt er na mijn aanmelding?

Na jouw aanmelding als bloeddonor ontvang je per e-mail een bevestiging.

Stap 2: Eerste afspraak maken

Een medewerker van de donorinformatielijn neemt binnen 4 tot 5 werkdagen contact met je op voor het maken van een eerste keuringsafspraak. Als het telefoonnummer 0800 - 5115 (gratis) in jouw scherm verschijnt, dan hebben we gebeld. Bel je ons dan terug?

Uiteraard ben je van harte welkom om ons zelf te bellen voor het maken van een afspraak (0800-5115). 

Stap 3: (keurings-)afspraak

Voordat je daadwerkelijk bloed mag geven, krijg je eerst een keuring. Daarin bepalen we je algehele gezondheid en je bloedgroep.

Wanneer je bij de afnamelocatie komt voor je eerste afspraak meld je dan bij de balie. Een van onze medewerkers vraagt om je identificatiebewijs (neem dit dus mee) en zal je een medische vragenlijst geven om in te vullen.

De donorarts neemt de (medische) vragenlijst met je door. Tijdens dit gesprek meten we ook je bloeddruk, bepalen we je gewicht en meten we het ijzergehalte in je bloed. Na het gesprek met de donorarts neemt de donorassistente een aantal buisjes bloed bij je af voor het testen van je bloed.

Stap 4: Bloed getest? Oproepkaart op de mat

Als tijdens jouw eerste (keurings-)afspraak blijkt dat alles in orde is, mag je bloed geven. Je ontvangt van ons een oproepkaart op de mat voor je eerste bloeddonatie.

Stap 5: De eerste keer bloed geven

Elke keer dat je bloed geeft krijg je een medische keuring, zodat we zeker weten dat het veilig voor je is om bloed te geven. Het bloed geven zelf duurt ongeveer 10-15 minuten. Na de bloeddonatie neem je plaats in de wachtruimte om nog wat te eten en te drinken. 

Meer weten?

Wil je donor worden?

Meld je aan!