Winnaars

#myfirstblood the story

Sanquin in unieke samenwerking met Riot Games op jacht naar gamers

Sanquin, verantwoordelijk is voor de Nederlandse bloedvoorziening, is een unieke samenwerking aangegaan met Riot Games. Samen starten wij een actie voor meer bewustwording en werving van bloeddonors onder gamers, onder de titel #myfirstblood. Het is voor het eerst dat de Nederlandse League of Legends-community wordt gemobiliseerd voor een maatschappelijk doel.

Het haakje is snel gevonden: voor een bloeddonor is de eerste keer bloed geven een belangrijke stap en dat is first blood binnen League of Legends ook. Sanquin grijpt dat moment nu aan om het belang van bloeddonatie onder de aandacht te brengen bij de Nederlandse League of Legends-fans.

Met hulp van League of Legends topspelers en influencers (zoals Sjokz en Trevor) wordt de game-community gemotiveerd om ook real life te gaan voor een first blood. Niet om hun eigen spel te winnen, maar om anderen te helpen bij de strijd van hun leven. Want jaarlijks danken 30.000 mensen hun leven aan bloeddonaties. Gamers die zich aanmelden voor een eerste afspraak bij Sanquin ontvangen na de afspraak een League of Legends-skin, een waardevol bedankje voor hun #myfirstblood bij Sanquin.
De campagne start per direct en kent haar hoogtepunt tijdens de EU LCS Summer Split op 8 en 9 september in Madrid. Voor de Nederlandse fans biedt Sanquin de primeur van een Nederlandse live stream met de wedstrijden, interviews vanuit de Palacio Vistalegre Arena in Madrid en analyses in de Rotterdamse studio van Gamers First. In het programma wordt ook aandacht besteed aan het belang van de oproep van Sanquin en Riot Games met #myfirstblood.

Met de samenwerking met Sanquin draagt Riot Games, uitgever van League of Legends, bij aan een maatschappelijk relevant doel, wat nu voor het eerst in Nederland in de praktijk wordt gebracht. Bij succes is het denkbaar dat dit ook in andere landen navolging zal krijgen.


Over Sanquin
Bloed redt levens. Jaarlijks hebben duizenden mensen bloed nodig om te leven, daarvoor is Sanquin afhankelijk van de bloeddonaties van duizenden bloeddonoren. Om de continuïteit te bewaken heeft Sanquin altijd nieuwe donors nodig, met deze samenwerking krijgt Sanquin de kans een nieuwe doelgroep aan zich te binden met veel potentiële donors.

Heb je vragen?

Contact