Hepatitis B plasmadonor worden

Bevat jouw bloed voldoende antistoffen tegen hepatitis B? Dan kun je ons helpen door plasmadonor te worden.

Het kan zijn dat je antistoffen hebt aangemaakt omdat je ooit een infectie met het hepatitis B-virus hebt gehad en daarvan bent genezen. Of misschien heb je je ooit tegen hepatitis B laten inenten en zo antistoffen gevormd. Om zeker te weten dat het gehalte aan antistoffen hoog genoeg is, zullen we dit eerst bepalen.

Wat is hepatitis B?

Hepatitis B is een ontsteking van de lever die veroorzaakt wordt door het hepatitis B-virus. Lees verder over hepatitis B

Wat kan jouw plasma doen?

De antistoffen in jouw plasma kunnen worden gebruikt om mensen te behandelen die met hepatitis B besmet zijn. Als de antistoffen snel na de besmetting worden toegediend, kan een infectie met hepatitis B zelfs voorkomen worden.

Bij baby’s van wie de moeder chronisch met het hepatitis B-virus is besmet, kunnen de antistoffen uit jouw plasma helpen de baby te beschermen door na de geboorte direct de antistoffen toe te dienen.

Wil jij helpen? Meld je eerst aan als bloeddonor. Al bekend bij Sanquin? Geef je dan direct op om plasmadonor te worden via het aanmeldformulier